Najlepšie recepty na ovsené vločky na ráno. Musíte poznať!

LifeStyle Tipy a rady Zaujímavosti Zdravie

Raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa. Dodáva nám energiu na celodenné fungovanie a správne naštartuje procesy, ktoré prebiehajú v organizme.

Aby sme z raňajok vyťažili čo najviac, mali by obsahovať správne zloženie. Najlepším tipom sú teda ovsené vločky, ktoré si môžete pripraviť na každý deň inak. Stačí obmeniť pridané ovocie a už vaše raňajky budú chutiť inakšie ako v predchádzajúci deň.

Ovsené vločky trošku inak

  • 200 g ovsené vločky
  • 100 g Chia semiačka
  • ks kefir/ jogurt/srvatka / citrón
  • 30 g proteín na jednu porciu
  • ks kakao
  • 15 g mandle
  • ks ovocie

Do misky nasypte ovsené vločky, môžete ale nemusíte tam pridať aj Chia semiačka. Množstvo pridajte podľa vlastného uváženia. Pridajte mandle. Vyžmýkajte kúsok z citróna alebo pridajte jogurt, kefir, alebo čo uznáte za vhodné, zalejte to vodou a nechajte to 12 hodín odstáť. Čím dlhšie, tým lepšie. Po ustáti pridajte proteín. Môže byť ochutený, ale nemusí. K tomu pridajte kúsok kakaa a poriadne to premiešajte. Znova to je podľa vašej chuti. Nasleduje ovocie, ktoré si tiež môžete pridať aké len chcete a máme to hotové. Dobrú chuť!

Ovsená kaša bez varenia

  • 1 hrsť ovsené vločky
  • podľa chuti mrazené maliny
  • podľa chuti sušené hrozienka a brusnice
  • 3 dl mandľového mlieka (viete si ho vyrobiť aj sami)
  • 1 PL kokosový cukor
  • 2 PL konopné semienka
  • 2 PL mix tekvice a slnečnice
  • 1 ks banán

Do misky nasypte vločky a zalejte ich vodou. Približne pol hodine ich z vody zlejte. Vločky obsahujú vitamíny B, železo a aj vápnik. Sú ľahkou stráviteľné, preto ak ste na intolerančnej diéte, sú vhodnou ingredienciou aj pre vás.

Zmäknuté vločky prelejte mandľovým mliekom, nasypte nakrájaný banán, jadierkami posypte vrch a farebne doplňte ovocie. Nenechávajte ich dlho namočené v mandľovom mlieku, polievajte ich tesne pred podávaním. Vytvoril by sa na nich lepkavý gél a ten by už možno mnohé nezjedli.